fb
Flæskesteg med sprøde svær

Flæskesteg med sprøde svær

Opskriften er vist 1382 gange og er tilføjet i kategorien Jul.

  • Portion: 6 personer
  • Arbejdstid:
  • Ventetid:
  • Sværhedsgrad: Nem
Print opskriften

Flæskesteg med sprøde svær er en skøn klassisk ret, der smager super dejligt!
Ved juletiden serveres flæskestegen oftest med brunekartofler, rødkål og sauce - og om sommeren oftest i en flæskestegssandwich.

Denne opskrift og fremgangsmåde er sådan en flæskesteg kan tilberedes hvor du får super saft kød og lækre knasende svær hver gang.

Kødets kvalitet er meget afgørende for at få en lækker og saftig steg med sprøde svær.

Hvis du bruger stegetermometer skal centertemperaturen inden de 225 grader i ovnen være 55 grader, og når sværerne bliver stegt skal temperaturen være 65 grader.

SÅDAN GØR DU

  1. Svinekammen tjekkes igennem i forskæringen med en skarp kniv, skær igennem svær og igennem fedtet og lige akkurat til hvor kødet starter - men ram endelig ikke kødet, det vil gøre det sværere at få sprøde svær.
  2. Salten gnides grundigt ud i sværenene på kammen og ned mellem rillerne. At få salten gnedet godt ind gør hele forskellen.
  3. Flæskestegen placeres på en rist i over en bradepande.
  4. Sørg for at sværen ligger nogenlunde i lige højde
  5. Kom vand i bunden af bradepanden, vandet må ikke røre flæskestegen.
  6. I en kold ovn placeres flæskestegen og der tændes på 125 graders varmluft i 2 timer.
  7. Efter 2 timer skrues der op til 200 grader og stegen steges videre i 30 minutter.
  8. Skrue til sidst temperaturen op til 225 grader og steg videre til sværene er sprøde. Det tager cirka 15-20 minutter
  9. Hvis det tager længere tid end det, så kan der sluttes af med en smule grill til sidst.
  10. Flæskestegen hviler i ca. 15 minutter inden den skæres ud.

INGREDIENSER

Skrevet af , den 21-12-2017 og er tilføjet i kategorien Jul.

Udvalgt tilbud

Reklame

MODTAG GRATIS OPSKRIFTER

Lækre opskrifter og inspiration helt gratis, direkte i din indbakke hver uge.