fb
Gammeldaws æblekage

Gammeldaws æblekage

Opskriften er vist 2248 gange og er tilføjet i kategorien Desserter.

  • Portion: 8 personer
  • Arbejdstid:
  • Ventetid:
  • Sværhedsgrad: Nem
Print opskriften

En god klassiske gammeldaws æblekage, præcis som mormor laver den. Æblekagen er med hjemmeristet rasp og flødeskum på toppen.

SÅDAN GØR DU

  1. Æblerne skylles og skralles
  2. Æblerne tilsættes i en gryde sammen med 1/2 dl vand
  3. Gryden med æblestykker sættes i kog med låg på
  4. Vaniljestangen flækkes, kornene skrabes ud og tilsættes i gryden
  5. Når gryden er i kog skrues der ned på middelvarme og der koges videre i ca. 10 minutter til æblerne er bløde.
  6. Hæld de kogte æbler fra, rør dem til mos og tilsæt 100g sukker.
  7. Skålen med æbler sættes i køleskabet
  8. Hæld 75grasp og 50g sukker i en anden skål og bland det sammen.
  9. Smelt smørret på en pande og brun raspen ved middelvarme.
  10. Hæld den brunede rasp i en skål.
  11. Fløden piskes stiv med en elpisker eller et piskeris og makronerne knuses
  12. I en gennemsigtig glasskål lægges først et lag æblemos, derefter et lag rasp, et lag knust makroner, et lag æblemos og et lag rasp igen.
  13. Pyntes med flødeskum

INGREDIENSER

Skrevet af , den 13-11-2017 og er tilføjet i kategorien Desserter.

Udvalgt tilbud

Reklame

MODTAG GRATIS OPSKRIFTER

Lækre opskrifter og inspiration helt gratis, direkte i din indbakke hver uge.