fb
Luciabrød

Luciabrød

Opskriften er vist 2217 gange og er tilføjet i kategorien Jul.

  • Portion: 10 personer
  • Arbejdstid:
  • Ventetid:
  • Sværhedsgrad: Nem
Print opskriften

I dag er det luciadag og derfor deler vi denne lækre opskrift på luciabrød.

Luciabrødet er en tradition der stammer fra Sverige hvor det hedder Lussebrød. De små brød laves søde og pyntes med rosiner.

Andre kaldeord fra luciabrød er også luciaboller, lussekatter, eller bløde hvedeboller.

Det unikke ved luciabrød er smagssætningen med safranen.

Glædelig lucia dag.

SÅDAN GØR DU

  1. Smelt smøret i en gryde
  2. Bland mælken i og varm op til ca. 35-40 grader
  3. Gæren smuldres i en skål og blandes med lidt af den lunkne væske
  4. Rør til gæren er opløst
  5. Tilsæt stødt safran og sukker
  6. Tilsæt 1 sammenpisket æg
  7. Bland hvedemelem ud og ælt til du får en smidig dej
  8. Luciabrøds dejen skal hæve i ca. 30 minutter
  9. Drys lidt mel på bordet og ælt dejet godt igennem
  10. Del dejen i ca. 10-12 stykker og tril dejer i 2 cm tykke pølser
  11. Form dem som et S og pyntes med rosiner
  12. Efterhævning i ca. 15minutter og bages i ca. 15 minutter ved 225 grader.

INGREDIENSER

Skrevet af , den 13-12-2017 og er tilføjet i kategorien Jul.

Udvalgt tilbud

Reklame

MODTAG GRATIS OPSKRIFTER

Lækre opskrifter og inspiration helt gratis, direkte i din indbakke hver uge.