fb
Perfekt andesteg til Mortens aften

Perfekt andesteg til Mortens aften

Opskriften er vist 1893 gange og er tilføjet i kategorien Aftensmad.

  • Portion: 5 personer
  • Arbejdstid:
  • Ventetid:
  • Sværhedsgrad: Middel
Print opskriften

Andesteg er en traditionel aftensret til fejring af højtiderne Mortens aften og juleaften.

And smager fantastisk, er nemt at lave og kan serveres både med kartofler, brunekartofler, sovs, rødkål, ribsgele samt æbler.

Grunden til at der spises andesteg til Mortens Aften er at Skt. Morten ifølge historien blev afsløret i en gåsesti af skræppende gæs, hvorefter man gjorde ham til biskop.

SÅDAN GØR DU

  1. Tænd ovnen på 250 grader
  2. Tag indmaden ud af anden og tør den godt.
  3. Afskær vingespidser og hals, det skal gemmes til saucen.
  4. Anden gnides ind i salt og peber både ind- og udvendigt
  5. Æblerne skæres i både og kommes ind i anden sammen med sveskerne.
  6. Anden lukkes med kødnåle
  7. Anbringes på risten over bradepanden med brystet nedad, brunes i 20 minutter ved 250 grader.
  8. Vend anden efter 20 minutter og sænk varmen til 160 grader
  9. Kom 4-5 dl vand i bradepanden og lad anden fortsat stege ca. 2 timer
  10. På låret af anden kan du mærke om det er nemt at løsne og saften er helt klar
  11. Inden anden skæres ud kan du lade den køle lidt
  12. Anden skæres ud ved at skære lårene fri der deles i over/underlår, brystet skæres på hver side og deles i 4 stykker.
  13. Til saucen koges hals, vingespidser, kråse og hjerte med grøntsagerne og bouillonen i en times tid
  14. Saucen sies og stegeskyen fra anden hældes over i
  15. Lad saucen trække 10 minutter og fjern fedtet på toppen af saucen
  16. Smelt smørret og ipsk mel i saucen
  17. Kog saucen igennem og smag til med salt/peber
  18. Serveres evt. med kartofler, brunekartofler, sovs, rødkål, ribsgele samt æbler.

INGREDIENSER

Skrevet af , den 10-11-2017 og er tilføjet i kategorien Aftensmad.

Udvalgt tilbud

Reklame

MODTAG GRATIS OPSKRIFTER

Lækre opskrifter og inspiration helt gratis, direkte i din indbakke hver uge.