- Portion: 0 personer
- Arbejdstid:
- Ventetid:
- Sværhedsgrad: Nem
Print opskriften
Brunkager er det perfekte bagværk hvis der skal dufte af jul i hjemmet.
Man kan næsten ikke komme igennem december uden enten at dufte til eller smage på brunkager.
De er over det hele, og det er de med god grund - Brunkager er super nemme at lave og smager fantastisk.
SÅDAN GØR DU
- Smelt smør, farin og sirup i en gryde over middel varm
- Forsigtigt varmes det op til kogepunktet, når det når kogepunktet tages gryden af varmen.
- Rør nelliken, ingefær, kanel, appelsinskal, mandler og kardemomme i sukker blandingen.
- Potasken opløses i lunt vand og røres i blandingen
- Tilsæt melen og rør rundt til dejen er blank
- Vent til blandingen er kølet af og rul den derefter i tykke pølser (ca. 4 cm i diameter)
- Brunkage dejen sættes tildækket i køleskabet i mindst 1 døgn.
- Rullerne skæres i tynde kager og lægges på plader med bagepapir.
- Brunkagerne bages øverst i ovnen i ca. 7-10 minutter ved 175 grader og køles af efterfølgende.
Skrevet af Opskriftportal, den 10-12-2017 og er tilføjet i kategorien Jul.