- Portion: 5 personer
- Arbejdstid:
- Ventetid:
- Sværhedsgrad: Middel
Print opskriften
Andesteg er en traditionel aftensret til hovedretten juleaften.
Dette er vores bedste bud på årets jule andesteg, og alle glæder sig hvert år til julemiddagen med langtidsstegt and.
And smager fantastisk, er nemt at lave og kan serveres både med kartofler, brunekartofler, sovs, rødkål, ribsgele samt æbler.
SÅDAN GØR DU
- Tænd ovnen på 250 grader
- Tag indmaden ud af anden og tør den godt.
- Afskær vingespidser og hals, det skal gemmes til saucen.
- Anden gnides ind i salt og peber både ind- og udvendigt
- Æblerne skæres i både og kommes ind i anden sammen med sveskerne.
- Anden lukkes med kødnåle
- Anbringes på risten over bradepanden med brystet nedad, brunes i 20 minutter ved 250 grader.
- Vend anden efter 20 minutter og sænk varmen til 160 grader
- Kom 4-5 dl vand i bradepanden og lad anden fortsat stege ca. 2 timer
- På låret af anden kan du mærke om det er nemt at løsne og saften er helt klar
- Inden anden skæres ud kan du lade den køle lidt
- Anden skæres ud ved at skære lårene fri der deles i over/underlår, brystet skæres på hver side og deles i 4 stykker.
- Til saucen koges hals, vingespidser, kråse og hjerte med grøntsagerne og bouillonen i en times tid
- Saucen sies og stegeskyen fra anden hældes over i
- Lad saucen trække 10 minutter og fjern fedtet på toppen af saucen
- Smelt smørret og ipsk mel i saucen
- Kog saucen igennem og smag til med salt/peber
- Serveres evt. med kartofler, brunekartofler, sovs, rødkål, ribsgele samt æbler.
Skrevet af Opskriftportal, den 23-12-2017 og er tilføjet i kategorien Jul.