- Portion: 8 personer
- Arbejdstid:
- Ventetid:
- Sværhedsgrad: Nem
Print opskriften
En god klassiske gammeldaws æblekage, præcis som mormor laver den. Æblekagen er med hjemmeristet rasp og flødeskum på toppen.
SÅDAN GØR DU
- Æblerne skylles og skralles
- Æblerne tilsættes i en gryde sammen med 1/2 dl vand
- Gryden med æblestykker sættes i kog med låg på
- Vaniljestangen flækkes, kornene skrabes ud og tilsættes i gryden
- Når gryden er i kog skrues der ned på middelvarme og der koges videre i ca. 10 minutter til æblerne er bløde.
- Hæld de kogte æbler fra, rør dem til mos og tilsæt 100g sukker.
- Skålen med æbler sættes i køleskabet
- Hæld 75grasp og 50g sukker i en anden skål og bland det sammen.
- Smelt smørret på en pande og brun raspen ved middelvarme.
- Hæld den brunede rasp i en skål.
- Fløden piskes stiv med en elpisker eller et piskeris og makronerne knuses
- I en gennemsigtig glasskål lægges først et lag æblemos, derefter et lag rasp, et lag knust makroner, et lag æblemos og et lag rasp igen.
- Pyntes med flødeskum
Skrevet af Opskriftportal, den 13-11-2017 og er tilføjet i kategorien Desserter.