En helt klassisk og super nem julesmåkage er jødekagerne.
Jødekagen er en småkage med sukker og kanel der opstod i 1700-tallet.
Igennem tiderne er der blevet lavet mange forskellige versioner af opskrifter på jødekager, og de er blevet fornyet på ny. Denne opskrift på jødekager er traditionel, lige til og nem at lave.
SÅDAN GØR DU
Mel, sukker og hjortetaksalten blandes godt sammen
Smørret skæres i tyndeskiver og kommes ned i dejen.
Smuldr blandingen godt
Pisk et æg sammen
Saml hurtigt dejen et halvt æg
Form dejen til en rulle, ca 6-8 cm tyk.
Rul et stykke bagepapir rundt om
Frys den ned i ca. 30 minutter
Forvarm ovnen til 175 grader og hak mandlerne
Skær tynde småkager af dejen
Pensl kagerne med resten af ægget
Drys med kanelsukker og mandlerne
Bages i 5-7 minutter ved 175 grader
INGREDIENSER
Skrevet af Opskriftportal, den 14-12-2017 og er tilføjet i kategorien Jul.