Intet siger nytår som en god kransekage, og når den er hjemmelavet, bliver det ikke bedre...
SÅDAN GØR DU
Riv marcipanen gro?ft på et rivejern. Ælt sammen med sukker og æggehvide.
Rul dejen i fl?ormelis til fi?ngertykke stænger i forskellige længder:
8 cm, 12 cm, 16 cm, 20 cm, 24 cm, 28 cm, 32 cm og en kugle til toppen.
Form stængerne til kranse på bagepapir på bageplader. Dyp evt. ?fingrene i en skål med vand, og tryk stængerne let, så de får form som en tagryg. Resten af dejen kan formes til konfektstykker og bages med hele nøddekerner eller cocktailbær.
Bag kagerne i ovnen i 8-10 min. ved 225 grader, til de er lysebrune og stadig bløde i midten.
Rør glasuren sammen til en tykt?ydende masse. Hæld den i en lille plasticpose. Lav et lille hul i hjørnet af posen, og sprøjt glasuren op og ned ad kransekagerne
i zigzagmønster. Lad glasuren tørre.
Ved anretning lægges den største ring nederst, dereft?er den næststørste osv., til kransene danner en kegle. Den kan evt. gøres mere stabil ved at pensle
ringene med smeltet chokolade i bunden. Konfekt kan også dyppes i bunden med smeltet chokolade. Pynt kagen med ?flag og nytårspynt.
INGREDIENSER
Ingredienser til kransekage:
Glasur:
Kransekagekonfekt:
Skrevet af , den 30-12-2017 og er tilføjet i kategorien Nytår.