Den lækreste luftige og friske citronfromage med syrlig sødme i en perfekt kombination.
Citronfromagen er en utrolig lækker dessert der nemt kan laves om formiddagen eller aftenen før så den er klar til serveringen uden stress.
Citronfromage er ret nem at lave, man skal dog være lidt omhyggelig med at følge opskriften ret præcist - for eksempel omkring piskningen af æggehviderne.
SÅDAN GØR DU
Skyl citronerne og fjern skallen
Pres saften ud og bland det med skallen i en gryde
Citronsaften og skallen koges op langsomt
I en skål med koldt vandt sættes husblas bladene i blød
Del hviden fra blommen fra de 3 æg i hver sin skål
Pisk æggeblommerne med 50g sukker til en lys masse.
Pisk æggehviderne stive med de resterende 25g sukker
Pisk fløden til flødeskum
Tag husblas bladene op og klem vandt ud, kog det sammen med citronsaften og skallen
Tag gryden fra varmen og rør rundt til bladene er oløst, væsken sis op i æggesnapsen under omrøring
Stille og roligt røres der rundt mens der langsomt tilsættes flødeskum indtil citronfromagen er ensartet
Fordeles i glas og pyntes evt med revet citronskal på toppen
Citronfromagen skal minimum på køl i 3 timer og helst til dagen efter.
INGREDIENSER
Skrevet af Opskriftportal, den 25-11-2017 og er tilføjet i kategorien Desserter.