Andesteg er en traditionel aftensret til fejring af højtiderne Mortens aften og juleaften.
And smager fantastisk, er nemt at lave og kan serveres både med kartofler, brunekartofler, sovs, rødkål, ribsgele samt æbler.
Grunden til at der spises andesteg til Mortens Aften er at Skt. Morten ifølge historien blev afsløret i en gåsesti af skræppende gæs, hvorefter man gjorde ham til biskop.
SÅDAN GØR DU
Tænd ovnen på 250 grader
Tag indmaden ud af anden og tør den godt.
Afskær vingespidser og hals, det skal gemmes til saucen.
Anden gnides ind i salt og peber både ind- og udvendigt
Æblerne skæres i både og kommes ind i anden sammen med sveskerne.
Anden lukkes med kødnåle
Anbringes på risten over bradepanden med brystet nedad, brunes i 20 minutter ved 250 grader.
Vend anden efter 20 minutter og sænk varmen til 160 grader
Kom 4-5 dl vand i bradepanden og lad anden fortsat stege ca. 2 timer
På låret af anden kan du mærke om det er nemt at løsne og saften er helt klar
Inden anden skæres ud kan du lade den køle lidt
Anden skæres ud ved at skære lårene fri der deles i over/underlår, brystet skæres på hver side og deles i 4 stykker.
Til saucen koges hals, vingespidser, kråse og hjerte med grøntsagerne og bouillonen i en times tid
Saucen sies og stegeskyen fra anden hældes over i
Lad saucen trække 10 minutter og fjern fedtet på toppen af saucen
Smelt smørret og ipsk mel i saucen
Kog saucen igennem og smag til med salt/peber
Serveres evt. med kartofler, brunekartofler, sovs, rødkål, ribsgele samt æbler.
INGREDIENSER
Skrevet af Opskriftportal, den 10-11-2017 og er tilføjet i kategorien Aftensmad.