fb
Is kager med jordbæris og chokolade

Is kager med jordbæris og chokolade

Opskriften er vist 51 gange.

  • Portion: 12 personer
  • Arbejdstid:
  • Ventetid:
  • Sværhedsgrad:
Print opskriften

En blanding af is og kage smager intet mindre end himmelsk. Iskagerne er nemme at lave, men svære at holde fingrene fra. Se hvordan du laver is-kager trin-for-trin her!

SÅDAN GØR DU

  1. Trin 1 - Kagebund: Tænd ovnen på 190°. Hak chokoladen, og smelt den i en skål over vandbad. Pisk æg, sukker, brun farin og vaniljekorn sammen med en elpisker, til det er lyst og luftigt, det tager 5-10 minutter. Rør den smeltede chokolade i æggemassen. Sigt hvedemel, kakao, bagepulver og salt i dejen. Vend rundt, til dejen er glat og ensartet. Beklæd en bageplade med bagepapir. Smør dejen jævnt ud i et ca. 1 cm tykt lag, som måler ca. 30 x 35 cm. Bag bunden i ovnen i ca. 8 minutter, til den er akkurat gennembagt og giver efter ved et let tryk. Afkøl bunden på en rist.
  2. Trin 2 - Jordbæris: Skyl og nip jordbærrene, skær dem i mindre stykker, og blend dem i en blender eller foodprocessor sammen med sukker, vaniljekorn, mælk, fløde og 1 spsk. limesaft. Blend, til massen er ensartet, og sukkeret er opløst. Sæt jordbær-iscremen på køl, til den er helt kold.
  3. Trin 3: Hæld jordbæriscremen i en ismaskine, og kør den til is – det tager ca. 50 minutter afhængigt af din ismaskine.
  4. Trin 4: Skær den afkølede kagebund over på midten på den lange led og derefter på den korte led, så der bliver 4 stykker i alt, der hver måler ca. 15 x 17 cm. Læg 2 store stykker husholdningsfilm klar, som skal bruges til at pakke de 2 issandwich ind i.
  5. Trin 5: Smør jordbærisen ud i et jævnt tykt lag på 2 af kagebundene, og læg de 2 øvrige kagebunde oven på som låg. Giv kagen et let tryk, så is og kagebunde samler sig. Pak dem ind i hver sit stykke husholdningsfilm, og læg dem i fryseren i mindst 5 timer eller gerne natten over.
  6. Trin 6: Skær de 2 frosne issandwich ud i 6 mindre stykker hver, så der bliver i alt 12 issandwich. Skær kanterne til, så dine issandwich fremstår pæne og ensartede. Læg dem tilbage i fryseren. Pynt: Smelt chokoladen i en skål over vandbad, og dyp den ene ende af hver issandwich i chokoladen. Drys straks med hakkede pekannødder.

INGREDIENSER

    Kagebunden:

  • Isen:

  • Pynten:

Skrevet af , den 31-12-2017 og er tilføjet i kategorien Desserter.

Udvalgt tilbud

MODTAG GRATIS OPSKRIFTER

Lækre opskrifter og inspiration helt gratis, direkte i din indbakke hver uge.